per en 17 Juliol 2017
943 Vistes

Un gran nombre de dones pateixen el que s'anomena còlics menstruals dolorosos, que impliquen una sèrie de símptomes que suposen molèsties i trastorns per a aquelles dones que els pateixen. Depenent de la persona apareixen diferents alteracions, que tampoc són iguals cada mes, ja que pot variar la intensitat del còlic i els símptomes que es presenten.

Donades les característiques tan personals i variables d'aquest tipus de trastorn, és molt complicat pautar un remei adequat per a totes les dones, per això cadascuna pot triar un mètode depenent del grau de molèsties que mostri. 

Què són els còlics menstruals?


En primer lloc és important diferenciar els còlics menstruals de la síndrome premenstrual. Encara que generalment coincideixen en el temps i és comú patir tots dos alhora, d'una banda, la síndrome premenstrual es compon d'una sèrie de símptomes com mal de cap, inflor i molèstia en els pits, cansament, marejos o intolerància a llums i sons intensos. 

D'altra banda, els còlics menstruals són dolors a la zona abdominal i lumbar que poden cursar amb rampes, gasos, inflor abdominal i fins i tot restrenyiment o diarrea. En aquesta cas, la intensitat també depèn de cada dona. Almenys el 50% de les dones els experimenten, però pot presentar-se com una simple sensació de pesadesa a la zona abdominal fins a arribar a convertir-se en dolors i punxades que no permetin dur a terme l'activitat diària normal.

Propietats del comí per als còlics menstruals

Hi ha una gran varietat de plantes que actuen d'una manera eficaç per disminuir les molèsties que produeixen els còlics menstruals. Una d'elles és el comí, que s'utilitza en forma de te per combatre aquestes alteracions menstruals.

El comí és una planta que, a banda d'usar-se com a condiment, té unes propietats beneficioses per a la salut. Ja en l'antiga Grècia ia Àsia era l'ingredient principal de molts remeis naturals. Actua principalment a nivell de l'aparell digestiu, per això és tan eficaç per a combatre les molèsties produïdes pels còlics menstruals. Les infusions d'aquesta planta alleugen la pesantor i la inflor abdominal, eliminen els gasos i redueixen la diarrea, gràcies a les seves propietats antiinflamatòries.

Com preparar te de comí per als còlics menstruals pas a pas

En molts casos s'aconsella combinar-ho amb altres plantes que també tenen propietats similars per augmentar i potenciar les seves capacitats per reduir les molèsties produïdes pels còlics. En primer lloc, es pot realitzar una senzilla infusió o un te de comí.

Es necessiten 250 ml d'aigua, una cullerada de llavors de comí i un pessic de sal. En primer lloc s'escalfa l'aigua fins que bulli, es retira del foc i s'afegeix la cullerada de llavors de comí i la mica de sal. Es deixa reposar entre 15 i 20 minuts abans de ingerir-lo. Prenent com a base la infusió prèviament explicada, es poden afegir altres ingredients que potenciïn i acompanyin l'acció del comí.

Per exemple, es pot sumar una cullerada de coriandre fresc juntament amb el comí i la sal, per afavorir encara més l'alleujament de qualsevol trastorn en l'aparell digestiu i menstrual. El te de canyella per als còlics menstruals també és molt bo, ja que posseeix propietats antiinflamatòries que són molt útils per combatre aquests símptomes, a més de proporcionar un sabor molt agradable a la infusió. S'afegeixen dues branquetes de canyella quan es facin en l'aigua la resta d'ingredients.

El te d'orenga per als còlics o dolors menstruals és una altra de les millors opcions per combinar amb el te de comí. Amb una culleradeta d'orenga i una altra de comí també notaràs que t'ajuda a reduir els dolors i rampes produïts per aquest trastorn que es produeix durant la menstruació.

Sigues el primer a qui li agrada això.