per en 13 Juny 2017
971 Vistes

La àrnica o també coneguda científicament amb el nom d'Arnica montana és una planta perenne que neix de forma silvestre en prats o algunes zones de muntanya d'Europa i algunes regions d'Amèrica del Nord.

Es caracteritza per tenir unes flors de color groc que resulten molt atractives a primera vista. Però a més de les seves flors, l'àrnica és una planta que compta amb diferents propietats curatives que es poden utilitzar per tractar diferents afeccions.

Encara que amb l'àrnica es poden fer diferents preparats medicinals com, per exemple, oli o també tintura extreta de les seves flors, en aquest article t'explicarem quins són els beneficis i les contraindicacions del te d'àrnica.

És un excel·lent tractament per contusions

Entre els beneficis del te d'àrnica, trobem que conté poderoses propietats antiinflamatòries i analgèsiques que ens ajuden a reduir la inflamació de la zona afectada, ja que pot afavorir la correcta circulació de la sang.

A més, gràcies a les propietats analgèsiques, pot ser utilitzat de manera interna i externa (amb l'ajuda d'una mica de cotó) com a tractament natural de les següents malalties:

·Cops: gràcies a la riquesa en àcid gàl·lic, cafeic i clorogènic i altres nutrients com la helenalina i el timol, el te d'àrnica té unes poderoses propietats analgèsiques i antiinflamatòries que alleugen el dolor de les contusions i prevenen l'aparició d'hematomes.

·Dolor i distensions musculars: alleuja el dolor aplicant compreses mullades d'aquesta infusió en les zones adolorides.

·Esquinços: igual que amb els dolors musculars, una compresa mullada en te d'àrnica pot alleujar el dolor i la inflamació en la zona afectada.

·Artritis reumatoide: les seves excel·lents propietats antiinflamatòries el converteixen en un tractament molt recomanable per alleujar els símptomes d'aquesta malaltia.

·Altres malalties i afeccions com congelacions, blaus als ulls i síndrome del túnel carpià.

Ajuda a reduir la cel·lulitis i les varius

Una altra de les propietats curatives de la àrnica és que ajuda a millorar alguns problemes del sistema circulatori si es pren en petites dosis, ja que les seves propietats circulatòries i antiinflamatòries són molt eficaços perquè la sang torni a circular de manera correcta.

És per això que el te de arnica s'utilitza com a tractament per a problemes circulatoris com varius, hematomes i cel·lulitis.

Per obtenir aquest benefici, pots utilitzar-lo de dues maneres:

·Pots prendre el te de arnica en petites dosis, és a dir, com a màxim un cop al dia sense prolongar durant molt de temps la seva ingesta.

·També es pot utilitzar de forma externa per reduir la cel·lulitis i millorar l'aparença de les varius massatge les zones amb la infusió d'àrnica refredada.

Accelera el procés de cicatrització de ferides

Un altre dels beneficis del te d'àrnica és que gràcies al seu alt contingut en flavonoides, tanins i mucílags, té propietats cicatritzants i astringents que acceleren el procés de cicatrització de ferides, talls i acne i, a més, protegeix i prevé les zones afectades de possibles infeccions.

Tan sols has de preparar una infusió d'aquesta planta i, quan estigui freda, aplicar-la amb l'ajuda d'una compresa o cotó a la ferida o les zones afectades.

És un antibiòtic natural

Una altra de les propietats és el seu poder antibacterià, proporcionat pel seu contingut en àcids cafeic i clorogènic. Gràcies a aquesta propietat antibacteriana, és un bon remei natural per al tractament i curació d'afeccions com úlceres, èczemes i acne.

També es pot utilitzar com esbandida bucal per al tractament de nafres bucals, genives sensibles o sagnants i / o piorrea de les dents, ja que pot eliminar la presència de bacteris que estan causant l'afecció i alleujar els seus símptomes.

Contraindicacions del te de arnica

El te de arnica conté substàncies tòxiques que poden provocar alguns efectes secundaris com nafres, dolor abdominal o avortament involuntari si es pren de manera interna. Per tant, no és recomanable que prenguis te de arnica sense consultar abans amb el teu metge de capçalera.

D'altra banda, l'ús de forma externa del te de arnica no està recomanat en els casos següents:

-Dones embarassades o en època de lactància.

-Nounats i nens.

-Pells sensibles: conté emplastres que poden provocar una irritació dèrmica.

-Ferides obertes: no es pot utilitzar perquè podria provocar intoxicació.

-Al·lèrgia: no és recomanable en persones al·lèrgiques a aquesta planta o a la família de les margarides.

Sigues el primer a qui li agrada això.