per en 18 Agost 2016
1,019 Vistes

Una dieta alta en proteïnes és recomanada per dietistes per augmentar la força muscular i l’energia. És recomanable per a la construcció del cos ja que ajuda a enfortir els músculs i perdre greix. Una dieta alta en proteïnes i baixa en carbohidrats és aconsellada per baixar de pes en el cas de ser un esportista. Aixecadors de pesos i les persones que acudeixen regularment al gimnàs necessiten una bona quantitat de proteïnes per ajudar a augmentar els músculs i recuperar-se de les lesions. També ajuda a reconstruir els músculs.

Una major quantitat de proteïnes en la dieta eleva el nivell de Cetona en el cos. La Cetona és alliberada per la crema de greix i s’introdueix a la sang que provoca que el cos inici un procés anomenat cetosi, que redueix la gana. Però un ha de ser cautelós abans de començar una dieta alta en proteïnes ja que un excés pot causar certs danys al cos humà. En dones menopàusiques pot ajudar a reduir el pes, però també pot reduir la densitat òssia.

De 50g a 60g de proteïna és suficient per a un adult i per calcular la quantitat exacta de proteïna que necessites un pot multiplicar el pes corporal per 0,36 i derivar el nombre de grams de proteïnes necessàries.

Existeixen dos tipus de proteïnes: basades en plantes i basades en animals. Alguns dels elements que pots menjar que tinguin moltes proteïnes són el pollastre, les carns magres, els ous i els peixos. Els peixos inclouen la tonyina, el salmó i les gambes. Els fruits secs i la llet també són rics en proteïnes.

Hi ha una sèrie de productes alimentaris que són rics en proteïnes:

1. La substància anomenada caseïna de la llet de vaca, és alta en proteïnes i baixa en greixos. S'utilitza en la preparació de certs formatges i de la llet en pols. La substància s'omple a l'estómac com un gel i ajuda a prevenir desgast dels músculs durant la dieta i també redueix la sensació de gana.

2. Les plantes com la soja, el oli d'oliva i els olis de colza que contenen greixos insaturats i proteïnes vegetals. La soja conté àcids linoleic i és útil en la construcció de noves cèl·lules. És eficaç en la curació de ferides.

3. Les nous contenen una bona quantitat de proteïnes i tenen un munt de calories. També contenen fibres naturals i ajuden a la digestió.

4. Per tenir una alta quantitat de proteïnes es poden ingerir batuts de proteïnes.

Sigues el primer a qui li agrada això.