per en 7 Gener 2018
774 Vistes

Quantes vegades has fet servir el llorer per les teves receptes? Es diu que a qui li toca la fulla se'n va de viatge. No se si això és cert o no, el que sí se és que el llorer té moltes propietats i no només enriqueix els menjars, sinó també el nostre cabell ja que pot ajudar-te si se't cau el pèl o si tens el pèl gras o caspós.

Aqui et puc ensenyar totes les propietats del llorer per als cabells i algunes receptes perquè aprofitis tots els seus beneficis.

Propietats del llorer per als cabells
El llorer és un arbust que si es deixa créixer pot arribar a ser un arbre de fins a 15 metres d'altura. Les seves fulles són molt aromàtiques i s'han fet servir des de fa anys com a condiment en el menjar, però el que ens interessa és parlar d'altres de les seves propietats, en aquest cas, per als cabells.

·Combat la caspa: La fulla del llorer actua com un tònic per al cabell i ajuda a tractar la caspa.

·Controla el sèu capilar: El llorer té propietats astringents per la qual cosa ajuda a controlar el greix.

·Antibacterià: l'àcid acètic de les fulles de llorer té propietats antifongs i antibacterianes i ajuden a eliminar-los del cuir cabellut

·Contra els polls: l'oli essencial de les fulles i escorça eliminen els polls. A causa del seu sabor amarg i fort crea un ambient sufocant per als polls que queden en el cuir cabellut.

El llorer per a la caiguda del cabell
Molts dels components del llorer ajuden en la caiguda del cabell. La vitamina B12 és essencial per a un pèl fort, si hi ha un dèficit d'aquesta vitamina pot provocar caiguda del cabell i aparició de cabells blancs prematurs.

El llorer conté vitamina C i ferro que ajuden a l'organisme a absorbir millor la vitamina B12 i així ajudar a que no es caigui i estigui fort. A més el ferro de per si és beneficiós per a enfortir el cabell.

Com utilitzar llorer als cabells
Perquè totes aquestes propietats del llorer facin efecte, cal bullir un litre d'aigua i afegir un bon grapat de fulles de llorer. La cocció deixarà un líquid que, si ho guardes, et pot servir per a nombroses ocasions. Si apliques aquest líquid abans de rentar el teu cabell i ho deixes reposar uns minuts aniràs notant els seus efectes amb el pas dels dies.

Llorer amb oli d'oliva
Com hem vist, una decocció de llorer pot usar-se diàriament fent massatges al cuir cabellut, però no és l'única manera d'aprofitar aquesta planta. En lloc de la decocció pots deixar unes fulles de llorer en oli d'oliva durant uns dies i usar aquest oli, o fins i tot les fulles al teu xampú. Amb unes gotetes n'hi haurà prou.

Llorer en pols
També pots trobar llorer en pols que pots utilitzar el xampú o mascareta o bé dissolt en una mica d'oli. Si vas aplicar oli en el pèl el recomanable és deixar-lo actuar durant uns minuts i aclarir amb abundant aigua tèbia o rentar els cabells amb el teu xampú normal.  Hi han xampús de llorer que pots trobar a herbolaris o botigues naturals i usar-los com un xampú normal per aprofitar les seves propietats.

Recepta de xampú sec de llorer
Com funciona el xampú sec? Es diferencia del xampú normal en que no cal mullar els cabells per rentar-lo, es fa amb els cabells secs. Pot servir-te per aquells dies que no et doni temps de rentar-te els cabells.

Per al xampú en sec necessitaràs:
·Dues cullerades de farina d'arròs (40 grams).
·Dues cullerades de midó de blat de moro o maizena (40 grams).
·Una cullerada de bicarbonat de sodi (20 grams).
·5 gotes d'oli de llorer (pots fer-ho a casa macerant el llorer en oli)
·Un recipient on guardar

Com preperar'ho;
Només has d'afegir en un bol tots els ingredients i barrejar fins que quedi una barreja homogènia. El resultat seran uns pólvos que has de abocar en el pot.
Quan vagis a usar-lo agita una mica el pot. Pots aplicar-lo amb una brotxa o directament amb les mans. Aplica el xampú sobre les arrels i les puntes.
Fes un massatge amb els rovells de les mans com si estiguessis rentant el cabell. Després deixa-ho actuar uns 5 minuts. Per acabar pentina't com de costum i llest!
Pot ser molt útil si vas de viatge o per al gimnàs, per exemple. 

Sigues el primer a qui li agrada això.