per en 12 Desembre 2016
673 Vistes

Quan es tracta de perdre pes, 100 calories de pastís no son el mateix que 100 calories de proteïnes i fibra. Això és perquè no totes les calories es creen iguals.
Per saber cunates calories te cada aliment podeu accedir a la taula de calories de aliments en aquesta pagina http://lascalorias.com/

Què és una caloria?

Les calories són una mesura de l'energia que es genera dels aliments un cop dins del cos, i que s'atenen a una simple llei de la física: l'energia en menys energia és igual a pèrdua o guany de pes. Això és cert tant en un tub d'assaig com en experiments de pèrdua de pes fortament controlats, en els quals les persones reben exactament el mateix nombre de calories, però de diferents fonts alimentàries. Els subjectes perden aproximadament la mateixa quantitat de pes, independentment de si les calories vénen d'una dieta baixa en greix, baixa en carbohidrats, o qualsevol altra combinació de nutrients. No obstant això, els resultats descompten variables com ara la fam (controlada per hormones), desitjos, emocions i ambients no controlats.

Les calories bones contra les calories dolentes, aquesta es la qüestió. Els nostres cossos necessiten una varietat de nutrients, vitamines, minerals, etc...per funcionar. Els aliments no es componen de calories soles, sinó més aviat són mescles complexes en termes de fibra, nutrients i additius. Això pot tenir un efecte molt diferent en les hormones que controlen la fam (leptina) i aquelles que indiquen als nostres cossos de cremar o emmagatzemar greix (insulina).

Les millors calories

Concentreu-vos en menjar proteïnes magres, greixos saludables i carbohidrats sense refinar, com verdures, fesols i fruites. I quan es tracta de grans sencers menys processats, millor pensa en l'arròs integral davant del blanc i el blat integral com la quinoa o civada en lloc del pa blanc.

Substituïu els carbohidrats altament processats, que augmenten el sucre en la sang i la insulina, per verdures, fesols i grans sencers. Trieu els greixos que provenen de fonts vegetals com les nous, el oli d'oliva i el alvocat i proteïnes magres com el peix i el pollastre.

Sigues el primer a qui li agrada això.