per en 1 Febrer 2017
1,162 Vistes

Es coneix comunament com cames inflades pero tecnicament es un edema (presència d'un excés de líquid en algun òrgan o teixit del cos que, en ocasions, pot oferir un aspecte d'inflor) a les cames. Pot arribar a ser símptoma d'un problema de salut més greu o ser una conseqüència per retenció de líquids.

L'aigua és fonamental per a l'organisme ja que cada cèl·lula, cada òrgan o teixit del cos conté aigua, per això gairebé un 70% del pes total el compon aquest líquid. El problema succeeix quan hi ha un excés de líquid retingut entre les cèl·lules i no dins d'elles que poden causar, entre altres coses, cames inflades.

Encara que no sigui visible, un dels símptomes més importants és la sensació desagradable de cames pesades, cansades com si calgués arrossegar arribant a ser dolorós. Altres símptomes habituals són la inflor, aparença d'una pell estirada i brillant, fòvees (quan pressiones la pell per uns segons i es queda l'empremta que desapareix lentament), orina molt transparent o molt fosca i poca visibilitat del turmell o el genoll quan és més greu.

Causes de les cames inflades

Sobrepès

En tenir uns quilos de més l'eliminació de líquids des de les zones limfàtiques resulta més difícil, provocant major inflor just a la zona del genoll al turmell. Pot arribar a causar un limfedema (acumulació anormal de líquid en el teixit tou a causa d'una obstrucció en el sistema limfàtic).

Problemes vasculars i mala circulació

Una circulació eficient és fonamental per oxigenar i drenar tots els teixits, moltes vegades signes com tenir varius o aranyes vasculars no només són un problema estètic sinó també denoten una insuficiència circulatòria o deficient.

Malalties

Les cames inflades poden ser un símptoma d'una altra malaltia més greu. Hi ha moltes causes que el poden crear des insuficiència cardíaca, renal o hepàtica, tromboflebitis, fins i tot un paràsit transmès per mosquits que causa la filariosi limfàtica o elefantiasi i produeix una obstrucció dels conductes limfàtics.

Cirurgies

Cirurgies molt invasives com la liposucció, que succiona sense discriminació el teixit adipós i el que l'envolta, fa malbé tot el sistema limfàtic de la zona i fins que el cos torna a regenerar i funcionar amb normalitat passa molt de temps. Per aquest motiu és essencial donar-se massatges tant abans de la cirurgia per preparar i patir el menor mal possible en el teixit com després per ajudar a una regeneració ràpida, unificant la textura i l'aparença visual.

És una bona idea tenir a casa un dels massatgeadors per fer-lo servir diàriament i reduir el dolor i les conseqüències. Els massatgeadors són grans invents ideals per relaxar els músculs i el cos en general. Pots aconseguir-ne un a http://masajeador.org/

Sigues el primer a qui li agrada això.