per en 26 Novembre 2016
2,116 Vistes

Hi ha tres tipus principals de cremades: primer, segon i tercer grau. Cada grau es basa en la gravetat dels danys en la pell, sent el primer més lleu i el tercer grau el més greu. Per extendir mes la informacio, podem recore http://miracomocurar.com/la-piel/ per sabrne mes. El dany inclou:

Cremades de primer grau: pell vermella, sense butllofes
Cremades de segon grau: butllofes i una mica de engrosamiento de la pell
Cremades de tercer grau: espessor generalitzat amb una aparença blanca i coriácea

També hi ha cremades de quart grau. Aquest tipus de cremada inclou tots els símptomes d'una cremada de tercer grau i també s'estén més enllà de la pell en tendons i ossos.

Les cremades tenen una varietat de causes, incloent:
Escaldat de líquids calents bullint
cremades químiques
cremades elèctriques
Incendis, incloent flames de llumins, vés-les i encenedors
Excessiva exposició al sol

El tipus de cremada no es basa en la causa de la mateixa. Escaldar, per exemple, pot causar les tres cremades, depenent de com el líquid és calent i quant temps roman en contacte amb la pell.
Les cremades químiques i elèctriques requereixen atenció mèdica immediata perquè poden afectar l'interior del cos, fins i tot si el dany de la pell és menor.

Cremada de primer grau
Les cremades de primer grau causen un dany cutani mínim. També se'ls crida "cremades superficials" perquè afecten a la capa més externa de la pell.

Els signes d'una cremada de primer grau inclouen:
rojez
Inflamació lleu o inflor
dolor
Pell seca i despresa ocorre quan la cremada es guareix

Atès que aquesta cremada afecta a la capa superior de la pell, els signes i símptomes desapareixen una vegada que les cèl·lules de la pell es desprenen. Les cremades de primer grau solen cicatritzar en 7 a 10 dies sense cicatrius.

Ha de consultar amb el seu metge si la cremada afecta a un àrea gran de la pell, a més de tres polzades, i si està en la cara o en una articulació important, que inclouen:
genoll
turmell
peu

Les cremades de primer grau generalment es tracten amb cura en la llar. El temps de curació pot ser més ràpid al més aviat possible es tracti la cremada. Els tractaments per a una cremada de primer grau inclouen:
Xopar la ferida en aigua freda durant cinc minuts o més
Prendre acetaminofén o ibuprofeno per alleujar el dolor
Aplicar lidocaína (un anestèsic) amb gel de aloe vora o crema per calmar la pell
Usant un ungüent antibiòtic i gasa solta per protegir la zona afectada
Asseguri's de no usar gel, ja que això pot empitjorar el dany. Mai apliqui boles de cotó a una cremada perquè les fibres petites poden pegar-se a la lesió i incrementar el risc d'infecció. A més, evitar remeis casolans com la mantega i els ous, ja que no s'ha demostrat que siguin eficaços.

Cremada de segon grau
Cremades de segon grau són més greus perquè el dany s'estén més enllà de la capa superior de la pell. Aquest tipus de cremada provoca que la pell es butllofa i es torni extremadament vermella i adolorida.
Algunes butllofes s'obren, donant a la cremada una aparença humida o plorant. Amb el temps, el teixit gruixut, suau, semblat a una crosta anomenada exsudat fibrino pot desenvolupar-se sobre la ferida.

A causa de la naturalesa delicada d'aquestes ferides, mantenir l'àrea neta i embenar-la adequadament es requereix per prevenir la infecció. Això també ajuda a la cremada sanar més ràpid.
Algunes cremades de segon grau triguen més de tres setmanes a sanar, però la majoria es guareixen en dues o tres setmanes sense cicatrització, però sovint amb pigments canvia a la pell.
Quant pitjor són les butllofes, més llarga serà la cremada per sanar. En alguns casos severs, l'empelt de la pell es requereix per fixar el dany. L'empelt de la pell pren la pell sana d'una altra àrea del cos i la mou al lloc de la pell cremada.

Passar la pell sota aigua freda durant 15 minuts o més
Prendre analgésicos sense recepta (acetaminofén o ibuprofeno)
Aplicar crema antibiótica a les butllofes

No obstant això, busqui tractament mèdic d'emergència si la cremada afecta un àrea extensa, com qualsevol dels següents:
cara
mans
natges
engonal
peus

Cremada de tercer grau

Excloent cremades de quart grau, les cremades de tercer grau són les més severes. Ells causen el major dany, estenent-se a través de cada capa de pell.
Existeix una idea errònia que les cremades de tercer grau són les més doloroses. No obstant això, amb aquest tipus de cremades el dany és tan extens que pot no haver-hi dolor a causa de dany nerviós.

Depenent de la causa, els símptomes de cremades de tercer grau poden exhibir inclouen:
Color cera i blanc
carbonizarse
Color marró fosc
Textura aixecada i coriácea
Butllofes que no es desenvolupen

Sense cirurgia, aquestes ferides cicatritzen amb cicatrius i contraccions severes. No hi ha un cronograma establert per a la cicatrització espontània completa de cremades de tercer grau.

Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill garcia
gràcies
28 Novembre 2016