per en 3 Agost 2016
612 Vistes

Els pebrots picants són cada vegada més populars en el món actual, els Chefs aficionats al bitxo estan començant a adonar-se que hi ha molt més a la cuina picant que simplement afegint "calor en pols" en forma d'un xili en pols o espècies mixtes. I això és important.

Sovint, el pols de Xile es molt genèric  elaborat amb chiles genèrics que han estat secs.

Aquí hi ha 2 raons per què utilitzar un xili en pols o fresc:

Primer de tot, com en qualsevol procés d'assecat i el llarg temps que tenen d’emmagatzematge els productes, tan aviat com els pebrots es recullen de la planta, comencen a perdre el seu sabor i el seu color gairebé immediatament. Com més fresc sigui, millor sabor tindrà.

En segon lloc, sovint utilitzen xilis verds, perquè tenen una vida més llarga, però són més amargs que els seus cosins vermells.

Cada bitxo té característiques úniques en gust i calor...

Hi ha milers de diferents varietats de Xile disponible, cadascuna amb característiques pròpies i sabor únic. Alguns tenen un gust fumat, alguns són amargs, alguns són dolços, però una cosa és segura, si utilitzes la pols de Xili genèric no podràs gaudir i experimentar el gran sabor que tenen els frescs. Hi ha tot un món d’aromes en cada pebrot picant.

I això no és tot sobre el picant. Un fet poc conegut sobre els pebrots és que poden  lliurar la calor de diferents maneres. Alguns són molt durs a la primera mossegada i alguns tarden algun temps a acumular.

Podeu triar entre les més picants del món, el Bhut Jolokia o Naga, al més indignant buscat Bitxo Willy.

Com fer créixer el teu propi pebrot picant a casa

És realment molt fàcil, però es requereix una mica de cura i atenció per la teva part, però les recompenses inclouen abundants bitxos frescos per cuinar a  cada temporada.

Segur que pots comprar moltes plantes de xilis al supermercat, però hi ha molta més satisfacció i  diversitat si plantes les teves llavors.

Tot el que necessites és triar algunes llavors de bitxo, sembrar al voltant de març, encara que també pots sembrar-les un pel més tard,  mantenir les llavors càlides i humides però no xopes, fins que brotin.

Un cop germinades, necessitaràs moure el teu planter a una àrea ben il·luminada i fresca com una finestra assolellada, i donar-li l'aigua només quan el sòl baixi.

Sigues el primer a qui li agrada això.