per en 19 Novembre 2017
862 Vistes

L'olor corporal dels gossos és molt més intens que el d'altres animals de companyia, com ara els gats, i no és d'estranyar que la nostra llar acabi impregnat d'aquest olor, tot i mantenir la seva higiene correctament.

1 El primer que has de fer és fixar-te en la intensitat de l'olor, si el teu gos te la olor més forta del normal hauràs de portar-lo al veterinari ja que, en moltes ocasions, la pudor sol ser símptoma de malalties de caràcter víric. 

2 Un truc molt eficaç és barrejar el seu xampú especial per a gossos amb una tassa de vinagre de poma, ja que és un potent desengreixant. Si ja tens el pot de xampú començat, la proporció ha de ser a parts iguals. Sobretot, seca bé al teu gos després del bany, no ho deixis a l'aire lliure perquè llavors el truc no haurà servit per res i de seguida adoptarà males olors.

3
Netejar regularment el seu llit, manta, matalàs i, en general, el racó on sol dormir és imprescindible per reduir l'olor de gos de casa teva. Pots aprofitar per fer-ho quan banyis al teu gos que, recorda, el més aconsellable és fer-ho cada 15 dies.

4
Si tens acostumat al teu gos a pujar al sofà i butaques, hauràs rentar-los, també, freqüentment. No obstant, el més aconsellable és que l'ensenyis perquè deixi de tenir aquest costum, el teu gos ha de tenir el seu espai i tu el teu per marcar el teu lideratge i proporcionar-li un lloc en el qual se senti segur.

5 De la mateixa manera que el vinagre de poma és bo per neutralitzar l'olor del teu gos, també ho és per a eliminar-lo de la teva llar. Per a això, afegeix 1/4 de tassa d'aquest vinagre al teu detergent habitual quan rentis tant les peces del teu gos com les fundes del sofà, etc.

6
Un truc molt eficaç per eliminar l'olor de gos de casa teva és utilitzar un producte absorbent d'olors com el bicarbonat de sodi. Empolvora una mica per les estances de la llar en què sol estar teu gos i deixa-ho actuar durant tota la nit. No ho facis on estigui dormint teu gos perquè si ho ingereix en grans quantitats pot provocar-li problemes gastrointestinals.

7 Finalment, si tens més d'un gos i casa teva segueix fent olor a ells tot i els trucs anteriors, tens l'opció de col·locar en la teva llar un purificador d'aire. Encara que és el remei més car, també és el més efectiu ja que elimina tot tipus de males olors i agents contaminants com bacteris, virus, etc.

Sigues el primer a qui li agrada això.